Hozzávalók:
1 kg csirkeaprólék(far-hát, nyak, zúza, láb)
1/2 kg vegyes leveszöldség
szemes bors
szerecsendió
gyömbér
só
ételízesítő
fokhagyma
2 csirkemáj
3 zsömle
2 tojás
1 kis fej hagyma
1 ek. zsír
1-2 ek. liszt
majoránna
só
bors
petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A csirkeaprólékból a leveszöldséggel és a fűszerekkel lassú tűzön, gyöngyözve húslevest főzök. A májakat lekaparom, a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom, amíg kifehéredik. A zsömléket beáztatom, kinyomkodom, tálba teszem. Hozzáteszem a májat, a felvert tojásokat, a sót, borsot, majoránnát, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, végül annyi lisztet, hogy formálható massza legyen. Pihentetem fél óráig. A levest leszűröm, gombócokat formázok a májas masszából és belefőzöm. Ki szoktam venni egyet, amikor gondolom, hogy már jó, kettévágom, ellenőrzöm a közepét. Tálaláskor szedek a tányérba csirkehúst, zöldséget és májgombócot.
