Csirkeaprólék leves, májgombóccal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

Csirkeaprólék leves, májgombóccal

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg  csirkeaprólék(far-hát, nyak, zúza, láb)
1/2 kg vegyes leveszöldség
szemes bors
szerecsendió
gyömbér

ételízesítő
fokhagyma
2 csirkemáj
3 zsömle
2 tojás
1 kis fej hagyma
1 ek. zsír
1-2 ek. liszt
majoránna

bors
petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A  csirkeaprólékból  a leveszöldséggel és a fűszerekkel lassú tűzön, gyöngyözve húslevest főzök. A májakat lekaparom, a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom, amíg kifehéredik. A zsömléket beáztatom, kinyomkodom, tálba teszem. Hozzáteszem a májat, a felvert tojásokat, a sót, borsot, majoránnát, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, végül annyi lisztet, hogy formálható massza  legyen. Pihentetem fél óráig. A levest leszűröm, gombócokat formázok a májas  masszából és belefőzöm. Ki szoktam venni egyet, amikor gondolom, hogy már jó, kettévágom, ellenőrzöm a közepét. Tálaláskor szedek a  tányérba csirkehúst, zöldséget és májgombócot.

Csirkeaprólék leves, májgombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkeaprólék leves, májgombóccal