Hozzávalók:
A pörkölthöz: 2 nagy fej vöröshagyma, kb 1 kg boltban vásárolt tisztított, csirke zúza, csemege fűszerpaprika, víz, só, bors, fűszerek ízlés szerint,
Rövidcső tészta, 1 csomag.
*
Elkészítés:
A boltban vásárolt tisztított csirkezúzát 2 vagy 3 darabra vágjuk, megmossuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk zsiradékon aranysárgára pirítjuk, levesszük a tüzet alóla, fűszerpaprikázzuk, felöntjük kevés vízzel, nehogy megkeseredjen.
Belerakjuk a lecsepegtetett csirkezúzát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, mehet bele, szárított petrezselyem, fokhagyma granulát, vagy fokhagymanyomón átnyomott fokhagyma, kevés ételízesítő, őrölt köménymag, esetleg kevés snidling, vagy tárkony.
Puhára főzzük.
A tésztát a szokásos módon főzzük ki és együtt forrón tálaljuk.
Gyakran csinálok tészta helyett krumpipürét, vagy petrezselymes krumplit mellé.
Bármilyen savanyúsággal kínálható.
Jó étvágyat hozzá.