Csirke zúza-mája pörkölt főtt burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Csirke zúza-mája pörkölt főtt burgonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

zúza: 500 g
csirke máj: 500 g
vöröshagyma: 1 nagy
őrölt paprika: ízlés szerint
bors: ízlés szerint
só: ízlsé szerint
majoránna: ízlés szerint
burgonya: 800 g
zsír: ízlés szerint
paradicsom: 2 db
zöld paprika: 2 db

*

Elkészítés:

A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Mielőtt pirulni kezdene, meghintjük őrölt piros paprikával ( de ekkor levesszük a tűzet minimumra ), beletesszük a megmosott zúzát, kevés vizet adunk hozzá és elkeverjük.
Fedő alatt pároljuk, majd ismét adunk hozzá egy kevés vizet folyamatosan, ahogy elfő a víz. Ha a zúza félig megfőtt hozzátesszük a csorkemájat.
1 óra főzés után a zöldpaprikát és a paradicsomot is hozzátesszük.
Tovább főzzük egészen addig, amíg a zúza puha nem lesz.
Majorannával, borssal ízesítjük. A legvégén sózzuk! Készre főzzük.
Vízbe sót teszünk, majd a meghámozott négybe vágott burgonyát puhára főzzük.
Főtt burgonyával, és idényzöldséggel díszítve tálaljuk.

Csirke zúza-mája pörkölt főtt burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirke zúza-mája pörkölt főtt burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!