Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
9 szelet bacon
kb. 70 g gyorsrizs
100 g magyaros ízű tömlős sajtkrém
kb 5 dkg trappista sajt (elmaradhat)
1 db sárgarépa
só
őrölt feketebors
borsikafű
grillfűszer
3 kövér gerezd zúzott fokhagyma
*
Elkészítés:
A csirkemellet középen megfelezzük, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk (én folpack alatt szoktam), majd kb. 6 cm széles csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés borsikafűvel is megszórjuk.
Egy zacskó gyorsrizst sós vízben megfőzzük, majd kevés mangalicazsíron, grillfűszerrel megszórva megfuttatjuk, és hűlni hagyjuk.
A kissé kihűlt rizsből a szükséges mennyiséget kivesszük, belekeverjük a sajtkrémet és a zúzott fokhagymát, és jól összedolgozzuk.
A sárgarépát meghámozzuk, majd szintén zöldséghámozóval hosszában papírvékony (kb 1 cm széles) szeleteket vágunk, és kb. 10 perc alattpuhára pároljuk. (Ne főzzük)
Egy vágódeszkára baconszeletet fektetünk, erre 1 szelet húst teszünk (ha túlnyúlik alatta a bacon, az nem baj), majd szétoszlatunk rajta kb. 1 ek-nyi sajtkrémes rizst.
A rizsre 3 szelet párolt répát teszünk (esetleg 1 vékony szelet trappista sajt is mehet mellé), majd óvatosan feltekerjük.
A többi hússzelettel is így járunk el. A hústekercseket vékonyan kizsírozott hőálló tálba állítjuk, és forró sütőben pirosra sütjük. (Ha nagyon pirul, alufóliával letakarjuk, és így sütjük tovább.)
Miután megsültek, a husihengereket kettévágjuk, így alacsonyabb tekercseket kapunk, és a töltelék is szebben mutat.