Csirke ragu leves (ahogy én szeretem)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Talana

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Csirke ragu leves (ahogy én szeretem)

Csirke ragu leves (ahogy én szeretem)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1kg csirkemell- filé,1-2 vöröshagyma, kevés zsiradék, fűszerpaprika, 1-2 l víz, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, egy kissebb zellergumó, 2-3 közepes újkrumpli. 1 csokor petrezselyemzöld, só, borsikafű kakukkfű, só, fokhagymakrém, ételízesítő, 1 dbz tejföl, liszt a habaráshoz.

*

Elkészítés:

A csirkemellett felkckázzuk.
A hagymát szintén, a zsiradékot felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, pici vízzel és fűszerpaprikával szinezzük.
Hozzáadjuk a húst.
Közben megtisztítjuk és felvágjuk a kertből frissen szedett zöldségeket.
ha ez megvan hozzáadjuk.
A fűszerekkel befűszerezzük, és hozzáadjuk a csokornyi zöldpetrezselymet is amit vagy összekötünk és a főzés végén kidobjuk belőle vagy apróra vágjuk, én apróra vágtam.
Amikor teljesen puhára megfőtt minden.
Elkészítjük a lisztes tejfölös habarást, és szedőkanállal szedünk ki a forrásban lévő leves levéből, vagyis saját magával hígítjuk nem tejjel.
Ezzel is egy teljesebb ízű jobb levest kapunk.
Pár perc alatt összeforr.
Aztán tálalhatjuk.
Mivel nyár van és forróság, a tárolással vigyázzunk, mivel tejfölös, a földre letéve hűvös kamrában hamar lehül, aztán mehet a hűtőbe.
Ez a leves csak húsimádóknak ajánlott, könnyű és finom, Télen is jó, csak akkor természetesen nem kerti zöldségekkel.
Jó étvágyat hozzá.
🙂

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirke ragu leves (ahogy én szeretem)