Hozzávalók:
Panírozáshoz:
Ketchupos mártogatóhoz:
Mézes-mustáros mártogatóshoz:
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk.
Egy tálkába rakjuk, meghintjük sóval, borssal és belezúzzuk a fokhagymát.
Alaposan összeforgatjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje.
Hagyjuk érlelődni pár órát, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat verjük fel kicsit, a harmadikba szórjuk a panko morzsát, a reszelt parmezánt és a sót, amit jól összeforgatunk.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és a papírt lekenjük vékonyan olajjal.
A sütőt előmelegítjük.
A bepácolt csirkéket lecsöpögtetjük, és kicsit leitatjuk róla a tejet.
Megforgatjuk a lisztben, a tojásban és végül a sajtos morzsában.
Az olajos tepsibe fektetjük.
Lespricceljük kevéske olajjal.
( Nekem nem volt erre alkalmas konyhai eszközöm, ezért egy szilikon ecsettel kentem le vékonyan.
) Előmelegített sütőben 190 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül a husi, a mártogatókat kikeverjük.