Hozzávalók:
4 sz csirkemell
2-3 kanál majonéz
10 -15 dkg főtt tarja vagy sonka
10 dkg reszelt füstölt sajt
só
tojás
liszt
morzsa
a panírozáshoz
olaj a sütéshez
1 cs 12,5 dkg rizs
15 dkg borsó
*
Elkészítés:
A csirke melleket ki klopfolom, 1-2 órára fokhagymás tejbe áztatom. ( pácolom )
Közben összekockázom a tarját vagy sonkát.
A majonézt a reszelt sajtal és tarjával összekavarom. Leöntön a tejet a húsról, papirtörlővel kicsit leitatom a nedvességet róla.
Egy tányérra teszek egy szelet húst, a majonézes töltelékből rakok a húsra és feltekerem.
Duplán panírozom.
Forró olajban lassú tűzön sütöm.
Közben elkészítem a rizibizit.
Nagyon kevés olajon megforgatom a rizst, másfélszeres mennyiségű vízzel fel öntöm, és belerakom a borsót, sózom, estleg pici delikátot adhatunk hozzá. Főzési idő a rizstől függ.