Hozzávalók:
1 kg csirke far-hát
4 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
egy darabka zellergumó
néhány kelkáposzta levél
1 db zöldpaprika
só
szemes bors
szerecsendió reszelve
vegeta
*
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
A far-hátat alaposan átmossuk, hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.
Beletesszük a paprikát, , sót, borsot, hagymákat, és a zöldségeket és lassan gyöngyözve készre főzzük.
Kb 2 óra.
A levest szűrjük át.
A feldarabolt zöldségekkel illetve a húst külön kínáljuk, külön sós vízben főzzünk ki hozzá tésztát vagy daragaluskát.
( Így ha van maradék alaplé, hűtőben tárolva másnapra sem romlik meg)