Csirke diós köpönyegben

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

34

Nehézség

Könnyű

Csirke diós köpönyegben

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg levesben főtt kifilézett csirkecomb ( leveshús maradék )
csipetnyi reszelt gyömbér
10 dkg dióbél
2 db tojásfehérje
2 ek liszt
sütéshez bő étolaj
40 dkg burgonya
só csipetnyi
1 db fejes saláta a díszitéshez

*

Elkészítés:

A maradékból maradt csirkehúst kicsontozom, bőrét leveszem és darabokra vágom ( falatnyi )
A gyömbérrel összekeverjük, és 20 percig pihentetjük.
Ezalatt a diót ledaráljuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként óvatosan befeforgatjuk a lisztet, sóval meghintjük kicsit.
A húsdarabokat először ebbe mártjuk, majd a dióban meghempergetjük, és kis adagokban, bő forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük, majd lecsepegtetjük papír szalvétán.
Burgonyapürével és fejessajátával tálaljuk.

Csirke diós köpönyegben

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirke diós köpönyegben

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!