Csípős, tejfölös, csirkemáj paprikás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Csípős, tejfölös, csirkemáj paprikás

Csípős, tejfölös, csirkemáj paprikás

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj,
3 fej hagyma,
1 db. zöldpaprika,
2 db. paradicsom,
5 babérlevél,
só, őrölt bors,
1 kiskanál csilipehely,
1 kis pohár tejföl, (200 g.)
kevés szárított petrezselyem zöld, és majoránna,
kevés zsír.

*

Elkészítés:

A zsíron megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, a felcsíkozott zöldpaprikát, a babért, megborsozom, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, és addig főzöm, amíg a paprika, és a paradicsom szét nem fő.
Hozzáadom a megtisztított májat is, kevés majoránnát, szárított petrezselyem zöldet, és csilipelyhet szórok a lébe, és fedő alatt főzöm rövid ideig.
A tejfölt is hozzátéve enyhén sózok rajta, és felrottyantom.
Tészta körettel tálalom, ami a bőséges szaftot magába szívja.
Mindenki kedve szerint utána sózhatja.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csípős, tejfölös, csirkemáj paprikás