Csípős-savanyú zöldségek

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Csípős-savanyú zöldségek

Csípős-savanyú zöldségek

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 db. kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
2 db. hagyma (felcsíkozva)
3 gerezd fokhagyma (vékonyra szeletelve)
5 vékonyabb sárgarépa (ferdén karikázva)
5 nagyobb gomba tönkje (a kalapokból rántott gomba készült)
1 db. nagyobb paradicsom (apróra kockázva)
1/2 kígyóuborka (felcsíkozva)
1 kávéskanál gyömbér
1 kanál szójaszósz,
1 dl. fehérbor
Kevés csilipor, és kevés sós darált paprika
kevés só, kevés napraforgóolaj.
125 g. rizstészta (hernyótészta)

*

Elkészítés:

A hozzávalókat felcsíkoztam, a sárgarépát ferdén karikáztam.
A paradicsomot apróra kockáztam.
A forró serpenyőbe nagyon kevés olajon a fokhagymát kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a csíkozott hagymát, és a répát is.
Rövid pirítás után hozzáadtam a darabolt paradicsomot, majd felöntöttem kevés borral.
A gombát hozzátéve lefedtem, és 5 percig pároltam.
A csilipor, a gyömbér, és a darált paprika is belekerült.
Közepesen csípős csiliből készült port használtam.
Enyhén megsóztam.
Hozzáadtam a csíkozott uborkát, a kaliforniai színes paprikát, beletettem a szójaszószt, majd pótoltam a bort, annyira, hogy éppen ne lepje el.
Beletettem a rizstésztát is, ami 5 perc alatt megfő, és fedő alatt néhányszor átkavarva addig főztem, míg a tészta az összes nedvességet fel nem szívta.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csípős-savanyú zöldségek