Hozzávalók:
1 kg. csirkemáj,
3 szál sárgarépa,
3 db. paprika, (ha van színes)
5 db. közepes paradicsom,
2 marék fagyasztott kukorica
(1 doboz konzerv)
3 nagy hagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
2 dl. savanyúság lé,
1 kk. gyömbérpor,
1 kk. őrölt koriander,
2 kk. ételízesítő,
2 kk. morzsolt csili,
1 ek szójaszósz,
kb. 1 ek. étkezési keményítő,
kevés cayenne bors (elhagyható)
1 ek. étolaj
*
Elkészítés:
A répát felszeleteljük.
A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát, és paradicsomot, darabokra vágjuk.
Az ételt wokban készítjük.
A májat, jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősütjük, annyira, hogy a rózsaszín lé megjelenjen rajta.
Ekkor a májat kivesszük, félretesszük.
A wokban maradt lében először a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, és a paradicsomot pároljuk.
10 perc után hozzáadjuk a paprikát, a közben kisebb darabokra vágott májat, és a kukoricát.
Beleöntjük a savanyúság levét is.
Ha nincs otthon, kevés almaecet mehet bele.
Ekkor fűszerezzük 2 kávéskanál ételízesítővel, 1 kávéskanál őrölt gyömbérrel, ugyanennyi őrölt korianderrel, morzsolt csilivel, cayenne borssal.
Ez utóbbit elhagyhatjuk.
10 percig főzzük.
A legvégén, finoman, egyenletesen, keményítőt szórunk rá, ami az egészet összekavarva, besűríti ételünket.
Rizzsel, vagy szójás, pirított spagettivel tálalhatjuk.
Mint már nálam megszokott, blogot is írtam róla, ahol több információt találhatsz : http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/06/csipos-savanyu-csirkemaj.
html
				
															
															

