Csípős rántott csirkeszárnyak

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Csípős rántott csirkeszárnyak

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny
2 db chili paprika vagy chili por
3-4 gerezd fokhagyma
4 dl tej
szárnyas fűszerkeverék

őrölt fekete bors
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
chili por
A sütéshez:
étolaj

*

Elkészítés:

Előkészítés: A szárnyak végeit levágjuk, majd a forgóknál ketté vágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, fokhagymával, chili porral vagy az apróra vágott paprikával. Ráöntjük a tejet és hűtőben egy napig pácoljuk.
Elkészítés: A szárnyakat a hagyományos módon bepanírozzuk, annyi változtatással, hogy a lisztbe keverünk 1 kk. chili port. Bő olajban kisütjük. Köretnek rizi-bizit készítettem hozzá.

Csípős rántott csirkeszárnyak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csípős rántott csirkeszárnyak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!