Hozzávalók:
Hozzávalók
6 db csirke szárny
4 teáskanál méz
1 evőkanál Erős Pista
4 evőkanál ketchup
3 evőkanál olaj
1/2 citrom leve
só
bors
Áfonyás rizs
Hozzávalók: 4 fő
1 bögre rizs (3 deciliteres)
10 dkg áfona (aszalt)
2.5 dkg ráma
4.5 dl víz forró) só ízlés szerint 1 húsleves kocka a forró vízbe elkeverve.
*
Elkészítés:
Elkészítés
A szárnyakat pucoljuk, mossuk, olajozott jénaiba tesszük, sózzuk-borsozzuk, bekenjük a mézzel, a ketchuppal és az Erős Pistával, ráfacsarjuk a citrom levét. Előmelegített sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük.
Áfonyás rizs készítése:
Elkészítés
A margarint egy lábasban felolvasztjuk. Beletesszük a rizst és sózzuk, majd üvegesre hevítjük.
A rizst felöntjük a másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit forrni. Ez az idő kb. 5-6 perc. Majd a lábast levesszük a tűzről.
A lábast letakarva hagyjuk dagadni a rizst.
Amikor látjuk, hogy már majdnem felitta az összes vizét, beleöntjük az aszalt áfonyát. Átkeverjük és hagyjuk készre puhulni a rizst. Ezalatt a rizs összeérik az áfonya savanykás ízével.
Melegen tálaljuk, bármilyen sült illik hozzá.