Csípős kukoricás csirkeszárnyak

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Csípős kukoricás csirkeszárnyak

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 db csirkeszárny
40 dkg mirelit kukorica
3 dl tejföl
1-2  erős paprika, ledarálva
2 nagy fej hagyma

bors
4 ek. zsír
párolt rizs

*

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sózom, borsozom és a zsíron, lefedve, időnként forgatva ropogósra sütöm. A kukoricát sós vízben  megfőzöm, elkeverem a tejfölben, sózom, belekeverem az összetört, vagy darált erős paprikát. A hagymákat félkarikára vágom. Egy tepsibe rakom a szárnyakat, rá a karikára  hagymát, picit sózom, hogy párolódás közben puhuljon és enyhén meglocsolom  a hús zsírjával. Erre jön a csípős, tejfölös kukorica, befedem vele Előmelegített sütőben sütöm, közepes hőfokon,  kb. 30 perc alatt kész van. Köretnek párolt rizst készítek.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csípős kukoricás csirkeszárnyak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!