Hozzávalók:
12 db csirkeszárny
40 dkg mirelit kukorica
3 dl tejföl
1-2 erős paprika, ledarálva
2 nagy fej hagyma
só
bors
4 ek. zsír
párolt rizs
*
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat sózom, borsozom és a zsíron, lefedve, időnként forgatva ropogósra sütöm. A kukoricát sós vízben megfőzöm, elkeverem a tejfölben, sózom, belekeverem az összetört, vagy darált erős paprikát. A hagymákat félkarikára vágom. Egy tepsibe rakom a szárnyakat, rá a karikára hagymát, picit sózom, hogy párolódás közben puhuljon és enyhén meglocsolom a hús zsírjával. Erre jön a csípős, tejfölös kukorica, befedem vele Előmelegített sütőben sütöm, közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt kész van. Köretnek párolt rizst készítek.