Csípős kecsap

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Csípős kecsap

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 liter paradicsomléhez ( nekem 5.5 kg-ból lett ennyi lé)
4 evõkanál só,
14 evõkanál cukor,
1 teáskanál színes õrölt bors,
1 evõkanál szárított majoránna,
1 erõs papirka ( el is hagyható),
1-2 evõkanál ecet,
4 evõkanál olaj,
4 ág friss oregánó vagy 1 evõkanál szárított,
1 teáskanál friss kakukkfû vagy szárított,
1 piros húsú paprika ( tévé paprika is jó pirosan),
1 kis gerezd fokhagyma,
1 teáskanál tartósítószer,
1 harmad kávéskanál borkén,

*

Elkészítés:

A paradicsomlevet a só és a cukor felével feltesszük fõni, majd ha felforrt hozzáadjuk a fûszereket és az erõs paprikát. Ha friss fûszert használunk akkor azt a édes paprikával, olajjal, fokhagymával turmixoljuk és így adjuk hozzá. Ha szárított akkor csak a édes paprikát, olajat és a fokhagymát turmixoljuk. Közben megkóstoljuk, ha kel teszünk még hozzá cukrot és sót.  Az erõs paprikát csak addig hagyjuk benne míg kellõen csípõsnek nem érezzük majd kivesszük belõle.A lébõl  legalább 1 liternyit el kel forralni, hogy kellõen sûrû legyen ezért kel fokozatosan sózni és cukrozni. Mikor elfõtte a mennyiséget akkor megkóstoljuk még utoljára és ha kel a maradék ízesítõt is hozzá adjuk. Majd elzárjuk a gázt és hozzákeverjük a tartósítót és a borként. Majd az elõre fertõtlenített üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihûlni. Én 2-3 dl üvegekbe töltöttem õket.
Ezt a receptet körülbelül 22 éve kísérleteztük ki a férjemmel.:) Akkor Palicson volt egy nagyon finom pizzás és ott adtak ilyen paradicsom öntetet a pizzák mellé üvegben saját készítésût. Azóta ezt csináljuk.

Csípős kecsap

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csípős kecsap

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!