Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny
1 cs. mexikói zöldségkeverék
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
ételízesítő
2 dl étolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
római kömény
chili por
koriander
oregánó

őrölt szegfűbors
petrezselyem zöld
szárnyas fűszerkeverék

*

Elkészítés:

Előkészítés: A hagymákat apróra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Befűszerezzük a chilivel, római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal, korianderrel, szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat és egy napig a hűtőben érleljük.
Elkészítés: A csirke szárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a szárnyakat pirosra sütjük. Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva. A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk.

Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!