Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
só,bors ,
5 kanál olaj
méz kb 250 g
6-8 evőkanál ketchup
1 evőkanál erős pista
5 gerezd fokhagyma
*
Elkészítés:
-lehetőleg frissen vásárolt csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet.
Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát.
A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fűszeres-olajos páccal. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent alufóliába csomagoljuk és betesszük egy tűzálló tálba. A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra és 220 fokon, légkeveréses programon kb. egy óráig sütjük. Ha megpuhultak a szárnyak, akkor áttesszük egy másik tálba őket és még pirítunk rajtuk egy kicsit. Isteni finomak lesznek a végére.
Sütés előtt hagyhatjuk állni a pácban, hűtőben 1-2 órát, de anélkül is, egyből süthetjük.
Ehetjük krumplipürével, arra rászedve a maradék öntetet, ami a szárnyak alatt volt.
Más körettel, pl. salátával, sült burgonyával is nagyon-nagyon finom.