Csípős csirkecomb mexikói módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Csípős csirkecomb mexikói módra

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb
30 dkg mexikói zöldségkeverék
2,5 dl tejföl
2 csöves erős paprika
2 ek. liszt
2 mk. erős pirospaprika
zsír, vagy olaj a kisütéshez

bors
15 dkg rizs

majoránna

*

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom, szárazra törlöm,  sózom, borsozom, így hagyom állni fél órát. Közben a zöldségkeveréket kevés sóval megfőzöm, nem kell nagyon szétfőzni, mert még  a sütőben is fog párolódni. Tálba teszem és ráöntöm a tejfölt, sózom, és hozzákeverem a két ledarált erős, csöves paprikát. A lisztben elkeverem a csípős pirospaprikát, ebbe forgatom a  csirkecombokat és zsíron, vagy olajon elősütöm. Fedővel lefedem, többször forgatom, kb 20 perc alatt kész. Ekkor egy jénai tálba rakom a kisült combokat, rászedem a tejfölös, zöldségkeveréket, előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten, kb. 25 percig sütöm. A rizst a szokásos módon megpárolom, majoránnával ízesítem, ezzel tálalom a csípős, zöldséges combokat.
A blogomon több kép is található:
http://pkrumpli.blogspot.hu/2016/02/csipos-csirkecomb-mexikoi-modra.html

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csípős csirkecomb mexikói módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!