Hozzávalók:
Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg ráma
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 pohár tejföl
2 tojássárgája
Krém
2 vaníliás puding
5 evőkanál cukor
1 l tej
Meggy töltelék
50 dkg meggy krémmé turmixolva
5 evőkanál búzadara
10 dkg porcukor
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hagyjuk picit pihenni, és ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a kimagozott meggyet botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd belerakjuk a búzadarát.
Picit hagyjuk állni hogy megszívja magát.
A tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, közben hagyjuk kicsit hűlni.
Tepsibe terítjük a tészta 2/3-ad részét (nem kell túl vastagon), majd 10 percre bedugjuk a sütőbe picit sülni, ha kész kivesszük és ezen elegyengetjük a meggyes töltelék felét majd a pudingot és ismét a meggy másik felét.
A tetejét négyzetrácsosan befedjük a maradék tésztával (vagy ráborítani, ha vékonyra van nyújtva).
Megszurkáljuk, és irány a sütő.
Kb 25 percig lassú fokozaton süssük Forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.
Nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.