Hozzávalók:
1 kg lapocka
3 hagyma
520 g házi lecsó
15 dkg mangalica szalonna
Fűszerek:
1 kanál vegeta,1 k.kanál majoranna,1 k.kanál bors, 1 k.kanál kömény, 1 kanál grillpor, 1 k.kanál fokhagymapor, pirosarany paszta ízlés szerint
15 dkg mangalica szalonna
1 dcl olaj
Habaráshoz:
1/2 l tej
3 ek sima liszt
2 savanyú tejföl.
*
Elkészítés:
Az olajon megüvegesíteni a hagymát.
Beletenni a csíkokra vágott szalonnát, kisütni.
Beletenni az 1 kg csíkokra vágott húst, fűszereket, lecsót.
Lesütni zsírjára. Kb. 3 dcl vízzel felönteni.
Puhára főzni.
Végül behabarni.
Nokedlivel tálalni!!