Hozzávalók:
1. lap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
5 ek liszt
5 ek cukor
5 ek Nescafé (eredeti recept szerint darált mák)
2. lap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
5 ek liszt
5 ek cukor
5 ek kakaó
3 ek tej
3. lap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
5 ek liszt
5 ek cukor
5 ek darált dió
Krém:
1 l tej
8 ek búzadara
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
csoki reszelék a tetejére
*
Elkészítés:
A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy formát használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, lisztezzük. Ez alól csak a Szilikon Hercegnő Forma a kivétel, azt elég, ha egy konyhai papírtörlővel kitöröljük, és máris mehet bele a következő tészta.
Először a Nescafés (mákos) lapot sütjük meg.
A hozzávalókat a Konyhaművész Pro Tálban összekeverjük, majd a Szilikon Hercegnő formába Tesszük. Mehet az előmelegített sütőbe.
Kb. 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük, ellenőrizzük tűpróbával. Ha megsült, lisztezett deszkára tesszük.
Tipp:A Szilikon formából nagyon könnyen kiemelhetjük a tortalapokat úgy, hogy a forma szélét lehajtjuk és kezünkkel alányúlunk a tortalapnak és kiemeljük. Így nem kell forgatni a deszkán vagy a sütőpapíron.
Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg.
Krém:
A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk a 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Edényben, majd néha megkeverve, teljesen kihűtjük.
A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral a Konyhaművész Pro Tálban úgy, hogy a fröcskölés gátlót rátesszük, ez megakadályozza, hogy a margarin és a cukor kirepdessen a tálból keverés közben.
Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémhez.
Ezután lehet is tölteni a tortalapokat.
A krémből egy kis adagot teszünk a Krémharmonikába. Ezzel fogjuk a tortánkat díszíteni. A torta tetejére és oldalára is hagyunk krémet.
A maradékot kettéosztjuk.
Alulra kerül a Nescafés (mákos) tészta, amit ráteszünk a Szilikon Sütőlapra. Rákenjük a krém felét, amit a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével szépen elsimítunk.
Rátesszük a kakaós tésztát, a krém másik felét, majd a diós tészta zárja a tortánkat.
Minden rétegnél egy kicsit rá kell nyomkodni a tésztát.
A félretett krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát.
Végül csoki reszelékkel és a krémrózsákkal díszítjük.
A krémrózsákra egy-egy szem, díszítő színes drazsét teszünk.
Természetesen alkalomhoz illően, bárki ízlése és tudása szerint díszítheti.
A tortánkat áttesszük egy torta tartóra, vagy tálcára úgy, hogy egyik kezünkkel óvatosan az asztal széle felé húzzuk a Szilikon Sütőlapot, másik kezünkkel óvatosan a torta alá nyúlunk és mikor kellően alá tudunk nyúlni, akkor a másik kezünkkel is a torta alá nyúlunk és óvatosan a tálcára tesszük a kész tortánkat.
Szilikon Hercegnő mérete:
26 cm átmérőjű, de 40×40 cm-es tepsiben is készíthetjük, így szögletes lesz a süteményünk.
Javasolt Tupperware termékek:
Konyhaművész Pro Tál a fröcskölés gátló tetővel
Mesterfogás Szilikon Keverő
Krémharmonika
2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Szilikon Hercegnő Forma
Szilikon Sütőlap
Új Hullám kis edénykék a hozzávalók kiméréséhez
Mindent Bele edények, amikben a hozzávalókat tároljuk