Csikós tokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Csikós tokány

Csikós tokány

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

80 dkg sertés lapocka vagy dagadó
10 dkg füstölt szalonna
2 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
fél üveg lecsó
1 kávéskanál őrölt pirospaprika

őrölt bors
3 ek tejföl

*

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, és azt is felaprózzuk, a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd először a vörös, később a fokhagymát hozzáadva megdinszteljük.
Az ujjnyi vastagra vágott, felcsíkozott húst is hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk, megsózzuk.
( Óvatosan, mert a szalonna is sós ) Hozzáadjuk a lecsót, és annyi vizet, hogy éppen ellepje.
Ha már majdnem megfőtt, a főzőléből keveset kivéve jól összedolgozzuk a tejföllel, majd visszaöntjük.
Igyekezzünk csomómentesre keverni.
Beletesszük az edénybe az őrölt pirospaprikát, és kevés őrölt borsot is, majd összeforraljuk.
Ha valaki nagyon sűrű szaftot szeretne, akkor kevés liszttel és tejföllel készíthet habarást.
Mivel szaftos étel, olyan köretet adjunk hozzá, ami magán hordozza a bő szaftot.
Ajánlom mellé a galuskát, a tarhonyát, vagy bármilyen körettésztával is tálalható.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csikós tokány