CSIKÓS TOKÁNY NOKEDLIVEL

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

CSIKÓS TOKÁNY NOKEDLIVEL

Recept leírás:

Hozzávalók:

Pörkölthöz: Lehet disznócombból, lapockából vagy csirkemellből is készíteni, én ez utóbbiból főztem, mégpedig 60-70 dkg-ból+1 nagy fej vöröshagyma+10 dkg szalonna+1 kk pirospaprika ( aki paprikásabbra szeretné, rakhat bele többet is )+1 csipet őrölt bors, só.
Habaráshoz: kb.1 dl víz+3-4 ek liszt+ 1 doboz tejföl.
Nokedlihez: 1 tojás
A fűszerek Toldi Fűszer termékek

*

Elkészítés:

A húst kiklopfolom és csíkokra vagy kockákra vágom. Nagyobb serpenyőben megpirítom a kis csíkokra vágott szalonnát, majd a zsírján megdinsztelem a hagymát és rádobom a húst, ha megfehéredett, akkor a pirospaprikát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Eztután fűszerezem sóval+őrölt borssal és lefedem. Néhányszor megkeverem és időközönként felöntöm kicsi vízzel, ami elforrt. Ha megpuhult a hús, besűrítem a csomómentesre kevert tejföl+víz+liszt keverékével és a legalacsonyabb hőfokra lehúzva a gázt, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a pörköltbe. Ha besűrűsödött, elkészült!:) A nokedlihez való összetevőkből nem túl híg masszát keverünk és forrásban lévő olajos vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk. Jó étvágyat!

CSIKÓS TOKÁNY NOKEDLIVEL

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

CSIKÓS TOKÁNY NOKEDLIVEL

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!