Csikós tokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timi4

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Csikós tokány

Csikós tokány

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1nagy fej vöröshagyma
kb 50dkg sertéskaraj
házikolbász vagy szalámi vagy bolti . egy fél rúddal
1 nagy tejföl: 340 g
kevés liszt
füszerezéshez: pirospaprika,só,bors,delikát

*

Elkészítés:

( ezt az ételt ugyanúgy csináljuk mint a pörköltet de azért le írom a menetét)
A húst felkockázzuk a kolbászt felkarikázzuk .A vöröshagymát felkockázom apróla. Kevés olajon megdisztolom( vagy ahogy anyukám mondja addig párolom míg üveges nem lesz és könnyen nyomódik). Szórunk bele pirospaprikát összekavarjuk beleszórjuk a húst összekeverem és addig nem öntök a húsra vizet míg nem enged maga alól egy keveset. Ezután borítunk rá sok vizet hogy ellepje, só, bors ,delikáttal ízesítjük és hagyjuk főnni a gázon. Eközbe a tésztát elkészítjük az előírása szerint 🙂
Ha a hús már rágható de egy picit még rágós beleborítjuk a kolbászt is és főzzük egy kicsit még. Ha nem rágós a husi akkor már megfőtt de még menjen alatta a tűz!
Eközben a tejfölt kevés liszttel elkavarom szép simára egy másik tálba. (Vigyázzunk nehogy görcsös legyen). Ha elkavartuk hígítjuk a pörköltlével és szépen visszaöntjük a pörköltbe a tejfölös levet. Kb 10 percig még kavargatjuk míg besűrűsödik .
tésztával,nokedlivel,tarhonyával is lehet tálalni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csikós tokány