Hozzávalók:
mákos laphoz
1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
5 g mák (darált)
A diós laphoz
1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
10 dkg dió (darált)
A kakaós laphoz
1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
2.5 ek tej
A krémhez
2 csomag vaníliás pudingpor
0.5 l tej
25 dkg margarin
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
A tetejére
10 dkg csokoládé (reszelt)
*
Elkészítés:
Az első laphoz valókat kimérjük, és egy tálban jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon 12 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Gyúrólapra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ugyanígy készítjük a diós lapot, majd a kakaós tésztát is (ez utóbbiba 2-3 ek tej is kerül). Ezeket szintén hagyjuk kihűlni.
2 csomag vaníliás pudingport fél liter tejben megfőzünk. 25 dkg vajat vagy margarint, 20 dkg porcukrot, 1 citrom levével és reszelt héjával ízesítve habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére csokit reszelünk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30×30 cm


