Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg
Töltelék:
75 dkg ricotta vagy krémes túró, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 12 , 5 dkg mascarpone, 3 tojás, 25 dkg lekvár – nálam eper, vagy sárgabarack,
*
Elkészítés:
Elkészítése
Töltelék :
– 75 dkg ricotta vagy krémes túró, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 12 , 5 dkg mascarpone, 3 tojás, 25 dkg lekvár – nálam eper
Tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2 / 3 – ad – 1 / 3 – ad részre osztjuk. A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk és egy kb 20 x 30 – as, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C – os sütőben kb 40 – 45 percig sütjük.
A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe és 5 percig még sütjük.