Hozzávalók:
1. tésztalap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
5 ek. liszt
5 ek. cukor
5 ek. darált
mák
2. tésztalap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
5 ek. liszt
5 ek. cukor
5 ek. darált
dió
3. tésztalap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
5 ek. liszt
5 ek. cukor
5 ek. kakaópor (cukrozatlan)
3 ek.
tej
Krém:
1 l tej
9-10 ek. búzadara (gríz)
25 dkg Rama margarin
25 dkg porcukor
2 cs. vaníliás
cukor
Tetejére:
10 dkg reszelt csokoládé
*
Elkészítés:
Tészta:
Az első tésztalaphoz való hozzávalókat kimérjük, egy tálban összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elkenjük (30×30 tepsiben). Előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Pár percet várunk, és enyhén lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hűlni hagyjuk.
Ugyanígy elkészítjük a diós, majd a kakaós lapot, melyeket szintén enyhén lisztezett gyúrólapon hagyjuk hűlni, miután lehúztuk róluk a sütőpapírt.
Krém:
A tejet egy lábasban felforraljuk, a darát folyamatos keveréssel belekeverjük, és 3-4 percig kis lángon főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, majd szorosan lefedve, még 5 percig duzzadni hagyjuk a darát. Az átlagosnál sűrűbb tejbegríz lesz belőle, amit hideg vízbe állítva kihűtünk. Amíg hűl, a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tejbegrízhez adjuk.
Összeállítás:
A három tésztalapot a krémmel megkenve egymásra rétegezzük (a kakaós lap kerül középre). A krémmel úgy kell gazdálkodni, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Miután megkentük a tetejét, reszelt csokoládéval díszítjük. Egy kicsit pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!