Csíkos rolád mascarponés krémmel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Csíkos rolád mascarponés krémmel

Csíkos rolád mascarponés krémmel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

5 tojás
5 EK liszt
5 EK cukor
pici só
1 cs. epres pudinpor
A krémhez:
1 mascarpone – én natur vajkrémet használtam – 20 dkg-sat
3-4 EK cukor
1 portejszín
1,5 dl tej
1 habfixáló

*

Elkészítés:

Az 5 fehôrjôt pici sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük, hozzáadjuk az 5 sárgáját, tovább keverjük. Utoljára adjuk hozzá a lisztet és most már csak finoman kézzel kavargatjuk nem robotgéppel.
A tésztát 2-felé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük az epres pudingport.
A tésztákat nyomózsákba tesszük – külön a sárgát, külön a pirosat – és a tepsire csikokat nyomunk belőle. – becsikozzuk a tepsit.
Kb. 15 perc alatt  megsütjük. Ha készen van kivesszük picit hagyjuk – 3-5 perc –  és még melegen feltekerjük vizse konyharuhára.
Mig hűl, elkészitjük a krémet :
A tejbe elkeverjük a portejszint majd habbá verjük. Hozzáadjuk  a habfixálót. A vajrémet kikeverjük  a 3-4 EK cukorral és hozzáadjuk a felvert tejszinhez.
Ha kihűlt a tésztánk, akkor vigyázva lehúzzuk róla papirt, szétterotjük és megkenjük a krémmel, tehetünk rá gyümölcsöt is. Feltekerjük és hűtőbe rakjuk.
Tálalás előtt porcukrozzuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csíkos rolád mascarponés krémmel