Hozzávalók:
5 tojás
5 EK liszt
5 EK cukor
pici só
1 cs. epres pudinpor
A krémhez:
1 mascarpone – én natur vajkrémet használtam – 20 dkg-sat
3-4 EK cukor
1 portejszín
1,5 dl tej
1 habfixáló
*
Elkészítés:
Az 5 fehôrjôt pici sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük, hozzáadjuk az 5 sárgáját, tovább keverjük. Utoljára adjuk hozzá a lisztet és most már csak finoman kézzel kavargatjuk nem robotgéppel.
A tésztát 2-felé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük az epres pudingport.
A tésztákat nyomózsákba tesszük – külön a sárgát, külön a pirosat – és a tepsire csikokat nyomunk belőle. – becsikozzuk a tepsit.
Kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha készen van kivesszük picit hagyjuk – 3-5 perc – és még melegen feltekerjük vizse konyharuhára.
Mig hűl, elkészitjük a krémet :
A tejbe elkeverjük a portejszint majd habbá verjük. Hozzáadjuk a habfixálót. A vajrémet kikeverjük a 3-4 EK cukorral és hozzáadjuk a felvert tejszinhez.
Ha kihűlt a tésztánk, akkor vigyázva lehúzzuk róla papirt, szétterotjük és megkenjük a krémmel, tehetünk rá gyümölcsöt is. Feltekerjük és hűtőbe rakjuk.
Tálalás előtt porcukrozzuk.


