Hozzávalók:
8-10 szelethez:
4 tojás
8 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg baracklekvár
*
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet.
A masszát kettéválasztjuk, és az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, és elkeverjük. A két masszát külön-külön simacsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe – a színeket váltogatva – csíkokat nyomunk szorosan egymás mellé.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor nem tudjuk feltekerni!
A sütőből kivéve, a piskótát kiemeljük sütőpapírostul a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Ezután kitekerjük, lehántjuk az aljáról a sütőpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a baracklekvárt. Szorosan feltekerjük.
Tálalásig a hűtőben tartjuk. Tálaláskor felszeleteljük.
Nagy gáztepsiben készítetettem, de azt nem töltötte ki teljesen, így kb. 34 *20 cm-es lett a kész tészta.
Forrás: Nők Lapja Konyha


