Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
4 ek. cukor
5 dkg olvasztott zsír vagy 7 dkg vaj-zsírral finomabb
2 vaníliás cukor vagy bourbon vaníliás cukor
2 nagy csípett só
2 ek. kakaó
*
Elkészítés:
A tejet a cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük benne az élesztőt.Jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaót, a másikba vaníliás cukrot teszünk. Egy órát kelesztjük.
Téglalap alakúra nyújtjuk mind a 2 cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan.
Hagyjuk kelni kb. 30 percet. Ezután a tetejét a felvert tojásfehérjével megkenjük.
Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük.