Hozzávalók:
20 dkg szárított csicseriborsó
15 dkg bio füstölt tofu
1/2 TV paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 pici fej fokhagyma
1 kk curry
1 tk Himalája só
3 tk pirospaprika
1 ek olvasztott kókuszzsír
1 kk egész kömény
1 kk darált kömény
*
Elkészítés:
A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk, majd másnap reggel kuktában megfőzzük. Forrástól számított 45 perc múlva jó.
A hagymákat felaprítjuk a robotgépben, majd hozzáadjuk a már meghűlt csicseriborsót és az összes többi hozzávalót is.
Robotgéppel 2-3 percig pépesítjük.
Mivel a tofut nem jó nyersen enni, ezt a masszát is megaszaltam egy kicsit. Bekerült a tepsibe, és sütő legkisebb fokozatán, nyitott ajtónál aszalódott néhány órát.
Az eredeti receptet itt találjátok: