Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó
3 ek. tahini (szezámkrém)
3 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint)
2 ek. oliva olaj
2 ek. citromlé
bors (ízlés szerint) www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd 1,5-2 óra alatt megfőzzük. (Tettem egy késhegynyi szódabikarbónát a főző vízhez, így hamarabb megpuhul).
A fokhagymát megtisztítjuk és nyomón áttörjük.
Ha elkészült leszűrjük, és a tahinivel, a zúzott fokhagymával, citromlével , borssal megturmixoljuk. Ha túl sűrű a levéből öntünk hozzá.
Tálalásnál jól meglocsoljuk oliva olajjal.
Mártogathatjuk pitával vagy kenhetjük kenyérre is. Én zöldségekkel szoktam tunkolni.
Tahini készítés:
A szezámmagot ledarájuk (én kavédarálón szoktam) és amennyi szezámmag, ugyanannyi szezámmagolajat öntünk hozzá.