Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyőkér
darabka zeller
1 csokor petrezselyem
mokkáskanál tárkony
só
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma vagy most van tavasszal a medvehagyma szezonja azzal is kíváló ízhatást érünk el.
*
Elkészítés:
A csicseriborsót a főzést megelőző napon leáztatom, 1 éjszakán át ázni hagyom. Másnap felrakom főni a borsót, sóval és a fokhagymával. Kb. 30 percig hagyom a borsót főni ez alatt az idő alatt elkészítem a zöldségeket megtisztíttom feldarablom majd a borsóhoz adom. Végén teszem a levesbe a zöldségzöldet és a morzsolt tárkonyt. Kevéske olívaolaj hozzáadása a zöldségekkel egyidőben történik.