csicseriborsó leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ritus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

csicseriborsó leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg  csicseriborsó
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyőkér
darabka zeller
1 csokor petrezselyem
mokkáskanál tárkony

olívaolaj
1 gerezd fokhagyma vagy most van tavasszal a medvehagyma szezonja azzal is kíváló ízhatást érünk el.

*

Elkészítés:

A csicseriborsót a főzést megelőző napon leáztatom, 1 éjszakán át ázni hagyom. Másnap felrakom főni a borsót, sóval és a fokhagymával. Kb. 30 percig hagyom a borsót főni ez alatt az idő alatt elkészítem a zöldségeket megtisztíttom feldarablom majd a borsóhoz adom.  Végén teszem a levesbe a zöldségzöldet és a morzsolt tárkonyt. Kevéske olívaolaj hozzáadása a zöldségekkel egyidőben történik.

csicseriborsó leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

csicseriborsó leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!