Hozzávalók:
kb. 20 dkg csicseriborsó előző este leáztatva
1 mk. szódabikarbóna
ételízesítő
tört pirospaprika
2-3 g. fokhagyma
pici olaj
1 ek. liszt
1 tk. paprikakrém
1 szelet házi szalonna csíkozva
1 kis darab sonka (füstölt)
csipet szárított tárkony
szárított petrezselyem
2 nagyobb sárgarépa
2-3 zöldség
A fűszerek Toldi Fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A csicseriborsót leáztatom előző este. Másnap felteszem bő vízben kicsit ételízesítővel ízesítem és a szalonnát csíkokra vágva, a kis darab sonkát beletéve felforralom. Forrás után lejjebb veszem a hőfokot közepesre és beleteszem a szódabikarbónát. Kb. fél órát főzöm, majd a megpucolt, feldarabolt zöldséget és répát is beleteszem, kis tárkonyt, petrezselymet. Mikor majdnem teljesen kész, kevés olajon megpirítom a lisztes zúzott fokhagymát, és rántást készítek, majd tört pirospaprikát keverek bele és hozzáöntöm a leveshez. Teszek hozzá kis paprikakrémet, majd pár percig még főzöm és kész.
Bármilyen csipetkét is lehet készíteni hozzá, nálunk nem volt rá szükség. A gyerekeknek is nagyon ízlett.
