Csicseiborsó krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Csicseiborsó krémleves

Csicseiborsó krémleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

25 dkg csicseriborsó
3-4 db babaérlevél
1,5 l víz
1 ek só
fehérbors
1 tk kurkuma
ételízesítő
3-4 gerezd fokhagyma
1,5 dl joghurt

*

Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk.
Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket.
A víz mennyisége ízlés szerint variálható.
Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.
Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük (kb 1, 5 óra ) Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük.
Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.
Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csicseiborsó krémleves