Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó
3-4 db babaérlevél
1,5 l víz
1 ek só
fehérbors
1 tk kurkuma
ételízesítő
3-4 gerezd fokhagyma
1,5 dl joghurt
*
Elkészítés:
A csicseriborsót előző este beáztatjuk.
Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket.
A víz mennyisége ízlés szerint variálható.
Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.
Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük (kb 1, 5 óra ) Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük.
Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.
Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta.