CSIBEMELLSONKA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

75 dkg csibemell
2 db felső csibecomb/elmaradhat/
15 dkg húsos szalonna
3 ger.fokhagyma,
só, bors
1-2 kanál szárnyas fűszerkeverék,
pirospaprika
zöldfélék:kaliforniai paprika, ujhagyma, zöldségzöld, medvehagyma /fantáziáftól függ/

*

Elkészítés:

Csibemellet, csibecombot apró kockákra vágni szárnyas fűszerkevekékkel szórni és 2-3 órára hütőbe tenni.
Lehet elöző este is.
Szalonnát apró kockára vágni, fokhagymát lereszelni és a zöldféléket is apróra vágni, a kaliforniai paprikát szintén apró kockákra vágni.
A hütőből kivett husit összekeverni a szalonnával fokhagymával.
A keverék felét késes aprítóba tenni / ha nincs húsdarálón ledarálni /.
Kivéve az aprítóból összekeverni a félretett keverékkel, zöldfélékkel.
Ha kell még só v.
bors lehet füszerezni.
Folpackot kiteríteni, erre a húskeveréket rátenni, formázuni rud alakra és a folpack segítségével a levegőt kiszorítani belőle, majd mint a szaloncukrot a 2 végét összefogni.
Ezután alufóliába csomagolni ugy, hogy a fólia vége felül legyen / az alján és az oldalain ne legyen hajtás/.
Tepsibe tenni aláönteni kb 2 dl vizet és 150 fokra előmelegített sütőben kb 1 órát párolni.
Kivéve levenni róla a fóliát és folpackot, majd tálcára téve kihűteni és ha kihűlt kevés olajba kevert füstölt v.
csemeg pirospaprikával bevonni a rudat.
Szépen lehet szeletelni.
Én 2 rudat csináltam ebből a mennyiségből, igy könnyebb dolgozni vele.