Hozzávalók:
50-70 dkg csibemell
6-8 tenyérnyi nagyságú bagett
3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
1 kukorica konzerv
10 dkg sonka
1 zöld paprika
só, fehér őrölt bors ízlés szerint
1 tojás
5-10 dkg reszelt sajt
1 szelet vaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
Összezúzzuk a fokhagymákat és belekeverjük a tejbe+1 csipet sót adunk hozzá.
A kis bagetteket kettévágjuk, megforgatjuk a fokhagymás tejben, majd kinyomkodjuk belőle és kivajazott tepsibe lerakjuk őket sűrűn egymás mellé. Fölé csíkokra vágott sonkát és csibemellet rakunk, megfehérborsozzuk és sózzuk, majd rászórjuk a kukoricát, a felszeletelt paprikát és a tetejére újra bagetteket rakunk.
Összekeverjük a maradék fokhagymás tejet 1 tojással+a reszelt sajttal és leöntjük vele az egészet! Bedobjuk a sütőbe és 180 fokon ropogósra sütjük.
Én friss kígyóuborkával tálaltam! Jó étvágyat!