Csevapcsicsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Csevapcsicsa

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg. marha lapocka, vagy nyak,
25 dkg. sertés tarja, vagy dagadó,
25 dkg. bárányhús,
6-8 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
só, őrölt bors,
szárított, vagy friss kakukkfű,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 dl. csont alaplé, vagy szódavíz,
kevés étolaj.

*

Elkészítés:

A húsok minősége nagyon fontos !
Ne száraz húsokat válasszunk, mint a karaj, vagy comb, hanem igyekezzünk zsírosabbakat keresni.
A bárány esetében mindegy, hiszen azt különleges, egyedi íze miatt adjuk a keverékhez.
A húsokat kétszer ledaráljuk, közben keverednek.
A nagyon apróra vágott, vagy szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, csont alaplével ( használnak hozzá szódavizet is) őrölt pirospaprikával jól elkeverjük, alaposan összedolgozzuk, majd minimum 1 éjszakára, de inkább kettőre lefóliázott edényben hűtőbe tesszük.
Ezalatt a szódabikarbóna kifejti jótékony hatását, és megpuhítja a rostokat.
így a fűszerek könnyebben beleszívódnak a húsokba, ezzel teljes értékűvé téve azok ízét.
Én mielőtt pihentetném a húst, megkóstolom mint a kolbászhúst, hiszen csak akkor érzem, szükséges-e valami még hozzá !
Ezután kolbászkákat formálok belőle, majd rácson, kevés olajjal megkenve megsütöm.
A csevapot hagyományosan vöröshagymával, más területeken ajvárral, néhol sült krumplival tálalják.