Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj, vagy margarin én fele-fele arányban csináltam
1 cs szárított élesztő
2 db tojás
10 dkg cukor
1 kk só
1/2 dl tej
1 citrom héja és leve
Töltelék:
1,5 kg magozott cseresznye
1 ek fahéj
1 citrom leve
3 ek zsemlemorzsa
15 dkg cukor
1 ek fahéj
Az egészet keverjük össze, ha levet engedne, leszűrjük és így tesszük a tésztába.
*
Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, citromhéjat, vajat-margarint, élesztőt, géppel összekeverjük, 1 tojást, és a fél dl tejet hozzáadva rugalmas tésztává formázzuk.
Kettévágjuk és külön-külön kb 25×30-cm-es lappá nyújtjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, Az egyik lapot beletesszük, zsemlemorzsával megszórjuk, és az előzőleg elkészített cseresznyetölteléket rátesszük, megszórjuk zsemlemorzsával, végül a másik lappal befedjük, villával megszurkáljuk. A tetejét lekenjük felvert tojással, majd fél órára félre tesszük, majd újból lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Saját változat
				
															
															

