Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojássárgája
1 cs. sütöpor
csipet só
1 dl tejföl
Töltelék
1 1/2 kg magvalt cseresznye
cukor izlés szerint
1/2 csomag vaniliás puding
egy mokkáskanál örölt fahéj
zsemlemorzsa vagy darált keksz
*
Elkészítés:
-a tészta hozzávalóit összegyurjuk ,ketté osztjuk majd sütöpapirral kibélelt tepsibe teritjük az egyik kinyújtott lapot
– megszorjuk zsemlemorzsával erre jön az 1 kg magvalt ,cukrozott+ 1/2 vaniliás pudinggal elkevert cseresznye+ örölt fahéj
-újból megszórjuk zsemlemorzsával és beteritjük a másik kinyújtott tésztéval .
– villával megszurkáljuk
-tetejét megkenjük 1 tojássárgájával
-180 fokon 30-40 perc alatt megsütjük
-ha kihült megszorjuk vaniliás porcukorral