Hozzávalók:
2 db. tojás
4 dl. tejföl
2.5 dl. cukor
5 dl. liszt
1 csomag sütőpor
néhány csepp mandulaaroma
fél kg. cseresznye
10 dkg. mandulalap
*
Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel elkeverjük simára.
Hozzáadjuk a cukrot, azzal is keverjük egy ideig.
Hozzá szitáljuk a sütőporos lisztet, majd alaposan eldolgozzuk.
.
Közben belecsepegtetjük a mandula – aromát.
.
Ha jól kidolgoztuk, simítsük a masszát egy közepes tepsibe, amit kizsíroztunk, liszteztünk.
.
Rádobáljuk a cseresznyét és arra a mandulalapokat.
180 fokra előmelegített sütőbe betesszük és 30-35 percig sütjük.
A sütés ideje függ a sütőtől !
Ha már szép aranysárga kész van.
Kockára vágjuk és porcukrozzuk.
( nem kötelező ) Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ezt a receptet a Szalay Könyvek sorozat Édes piték, lepények c.
könyvéből tanultam.
Köszönet érte.


