Cseresznyés krémes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Szimonetta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Cseresznyés krémes

Cseresznyés krémes

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

vaj, porcukor, vaniliáscukor, tojás, sütőpor, tejföl, zsemlemorzsa, cseresznye, cukor, liszt, tej,

*

Elkészítés:

Cseresznyés krémes – 10 dkg vaj – 8 dkg porcukor – 1 csomag vaníliás cukor – 3 tojássárgája – 1/2 csomag sütőpor – tejföl – 5 dkg zsemlemorzsa – 40 dkg cseresznye – 1/2 dl meggylikőr – 25 dkg finomliszt – 5 dkg kristálycukor Vaníliakrém – 4 tojás – 20 dkg kristálycukor – 8 dkg rétesliszt – 1/2 vaníliarúd – 6 dl tej Vaníliakrém A tejet 15 dkg cukorral és a félbevágott, kikapargatott vaníliával feltesszük forrni.
A tojások fehérjét a maradék cukorral keményre verjük.
A tojások sárgáját és a lisztet kevés hideg tejjel simára keverjük.
Amikor a tej felforrt, folyamatos keverés mellett a tojássárgájához öntjük, és a tűzre visszatéve besűrítjük.
A végén a habverővel könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot.
Tészta készitése : A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, a porcukrot meg a vaníliás cukrot, és az egészet porhanyós tésztává gyúrjuk.
Ha nehezen állna össze, egy kevés tejföllel vagy tejjel lazíthatjuk.
A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és hideg helyen egy órát pihentetjük.
Közben elkészítjük a vaníliakrémet.
A tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, és meghintjük piskótamorzsával.
A kimagozott cseresznyét meglocsoljuk meggylikőrrel, jó vastagon rárakjuk a piskótamorzsás lapra, megcukrozzuk, betakarjuk a vaníliakrémmel, és 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt lassan megsütjük.
Hidegen szeleteljük fel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cseresznyés krémes