Cseresznyés köttes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Cseresznyés köttes

Recept leírás:

Hozzávalók:

35-dkg liszt
3dkg élesztő
1,5dl tej
20dkg cukor,
2 egész tojás,
2 evkanál tejföl
citromhéj,citromlé,vaniliás cukor,örölt fahéj
porcukor a szóráshoz,
30dkg fagyasztott vagy befött cseresznye

*

Elkészítés:

A kelesztő tálba szórom a lisztet,cukrot,van.cukrot,citromhéj és a citrom leve,összekeverem,mélyedést csinálok a közepébe és beleöntöm a langyos tejet,rámorzsolom az élesztőt,ráhúzok a lisztből egy kanálnyit,lefedem és megvárom, amig az élesztő felfut,kb 10 perc,ráütöm a két tojást és elkezdem bedagsztani,a vajat megolvasztom előtte és apránként a tejföllel együtt hozzádagasztom.Lelisztezem és megkelesztem,kb 35 perc.
Kizsírozom a tepsit és a megkelt tésztát belenyomkodom,rászórom a cseresznyét,amit előtte egy kicsit átpároltam van.cukorral és fahéjjal
Előmelegített sütőben 150 fokon légkeverés mellett 40 percig sütöm.Mikor elkészült meghintem porcukorral.

Cseresznyés köttes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cseresznyés köttes