Cseresznyés-kokuszos kevert sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Cseresznyés-kokuszos kevert sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

250g liszt
100g kókuszreszelék
1 tasak sütőpor (12g)
65 g olvasztott margarin
180g cukor
1 tasak vaníliás cukor (10g)
2 drb  tojás
2 kisebb doboz görög joghurt (összesen 250g)
50 ml tej
300g cseresznye

*

Elkészítés:

A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A kókuszreszeléket és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk, elrendezzük rajta a lecsöpögött cseresznyéket. 180 fokon 40 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.

Cseresznyés-kokuszos kevert sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cseresznyés-kokuszos kevert sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!