Hozzávalók:
250g liszt
100g kókuszreszelék
1 tasak sütőpor (12g)
65 g olvasztott margarin
180g cukor
1 tasak vaníliás cukor (10g)
2 drb tojás
2 kisebb doboz görög joghurt (összesen 250g)
50 ml tej
300g cseresznye
*
Elkészítés:
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A kókuszreszeléket és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk, elrendezzük rajta a lecsöpögött cseresznyéket. 180 fokon 40 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.