Hozzávalók:
50 dkg cseresznye (nálam fagyasztott)
kb 6 dl víz
3 dl tejszín (20-30% zsírtartalmú)
4 ek eritrit
2 szelet citrom (elmaradhat)
3 szm szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj
fél cs GM vaníliás pudingpor
*
Elkészítés:
A cseresznyét fagyosan (szezonjában megmosva, leszárazva, esetlg kimagozva) egy kb 2 literes fazékba tesszük, felöntjük vízzel.
Adjuk hozzá az eritritet a citromkarikát, és a fűszereket is.
A tejszínt kézi habverővel simára dolgozzuk a pudingporral, majd állandóan kevergetve öntsük a forrásban lévő leveshez.
Kis lángon addig főzzük, amíg a leves kissé besűrűsödik.
Télen langyosra hűtve, nyáron jégbe hűtve tálaljuk.